Affiliate marketing

De e-commercemarkt groeit explosief. Bijna dagelijks komen er nieuwe webshops bij en neemt uw concurrentie dus toe. Het is daarom ontzettend belangrijk dat uw doelgroep(en) uw webshop of -site weten te vinden. Affiliate marketing kan u daarbij helpen. De basis van deze vorm van marketing is een op performance gerichte samenwerking waarbij u als adverteerder een bepaalde commissie betaalt over de behaalde conversies. Dit kan op basis van Cost Per Sale (CPS) of Cost Per Click (CPC). Het kanaal is dus primair prestatiegericht met de focus op conversies, maar verhoogt tegelijkertijd ook uw naamsbekendheid. We maken onderscheid tussen affiliate netwerken, marktplaatsen en vergelijkingswebsites.

marketing via affiliates

Affiliate Marketing via MarketingConcurrent

MarketingConcurrent kan u helpen om de juiste affiliates voor u te vinden. Het is namelijk niet eenvoudig om te bepalen welke affiliates van toegevoegde waarde zijn. Wij zien dat veel partijen hier in de praktijk verkeerde keuzes maken. Denk hierbij aan zaken zoals relevantie, de cost per click of sale die wordt gevraagd, en welke overige voorwaarden er tussen een affiliate partij en u gelden.

Het is belangrijk om een goed beeld te hebben van de impact van affiliate marketing op uw totale online inzet. Soms lijkt affiliate marketing erg interessant maar blijkt dit in de praktijk toch wat genuanceerder te liggen.

Met behulp van onze ervaring en scherpe analytische vaardigheden maximaliseren wij de kans op succes.

Zullen we eens sparren?

We vertellen u graag meer over de mogelijkheden van affiliate marketing voor uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.